Cappuccino guide

HOE MAAK JE DE PERFECTE CAPPUCCINO
Maak nu in 4 eenvoudige stappen een start of the art cappuccino met onze handige tips.

guida cappuccino

Wist je dat Italianen alleen cappuccino bij het ontbijt drinken ? 
Om een state of the art cappuccino te bereiden, is een goede koffie niet genoeg, je hebt een perfect schuim nodig met een romige en fijne consistentie. Cappuccinoschuim is een echte kunst en er is oefening en oefening voor nodig om het goed te krijgen. Er zijn veel verschillende opvattingen over textuur, maar om te beginnen is het essentieel om koffie en melk van goede kwaliteit te hebben.
WAT HEB JE NODIG:
  • Koffiemachine met stoompijpje
  • Volle melk
  • O'ccaffe koffiebonen
cappuccino

STAP 1

Begin met het bereiden van een espresso volgens onze espresso guide.


cappuccino

STAP 2

 

Vul een kan met ongeveer 0,30 L melk. Zorg ervoor dat de tuit van de koffiemachine schuin op de kan staat.

Plaats de punt van de lans een of twee centimeter onder het oppervlak van de melk en zet de stoomstroom aan. Dompel na ongeveer twee seconden de lans snel maar voorzichtig onder het oppervlak van de melk: niet te diep om de zijkant van de kan te raken, niet te diep om luchtbellen te voorkomen.
cappuccino

STAP 3

De onderdompeling van de lans zal de "vortex" beweging creëren die nodig is om het karakteristieke dichte schuim van de cappuccino te creëren. Wanneer de melk de juiste temperatuur heeft bereikt (tussen 60 - 65°C), zet u de stoomtoevoer uit. Plaats de kan op een plat oppervlak en schud ermee om alle achtergebleven luchtbellen en gelijkmatige consistentie van het schuim te verwijderen.


cappuccino

STAP 4

Om een perfecte latte-art te krijgen, begint u langzaam de melk over de koffie te gieten. De beweging moet doorslaggevend/vloeiend zijn: houd de kan dicht bij de rand van het kopje en laat de melk van bovenaf vallen, zodat deze op het oppervlak van de koffie rust zonder ermee te vermengen. Nadat u de helft van de melk hebt gevuld, laat u de schenktuit zakken zodat deze de vloeistof in het kopje bijna raakt. Dit zorgt voor een sterk contrast tussen de consistenties. Blijf schenken tot de beker vol is.

 #debestecappuccino #heerlijkecappuccino #cappuccinomaken #latteart