Espresso guide

RUIK JE DE GEUR VAN KOFFIE AL?
Maak nu in 7 stappen je perfecte espresso!
guida espresso
Middels onze instructies leren wij je de basics voor het maken van een goede espresso. Laten we beginnen met een harde waarheid, geld besparen op de koffiemachine is nooit een optimale keuze. We spreken uit ervaring, nadat we een verscheidenheid aan slechte koffies in onze handen hebben gehad die geen goede herinnering achterlaten. De juiste voorbereiding is belangrijk en als je eenmaal de tools op orde hebt, wordt het pad duidelijker en vergt het alleen nog maar geduld en oefening. Laten we beginnen!

WAT HEB JE NODIG:

  • Espressomachine
  • Bonenmaler
  • Mini weegschaal
  • O'ccaffe koffiebonen
espresso

STAP 1

Verwijder de portafilter van de kop van de espressomachine. Plaats het op een weegschaal en tarreer het gewicht.


espresso

STAP 2

Spoel de kop van de machine af met heet water om koffieresten en eventuele kalkaanslag te verwijderen.


espresso

STAP 3

Maal voor een dubbele espresso tussen de 18 en 21 gram koffie. De juiste maling is essentieel voor een evenwichtige en heerlijke espresso. Mogelijk moet u de fijnheid een beetje aanpassen. Over het algemeen moet de maling de juiste consistentie hebben. Dit verschilt per bonensoort. Het advies is telkens kleine veranderingen in de maling toe te passen tot het gewenste resultaat is bereikt.


espresso

STAP 4

Verdeel de koffie goed door er met je vinger een reeks afwisselende bewegingen over te maken. Het is het meest effectief om tussen stappen te wisselen door uw vinger in stappen van 90 graden te draaien (van boven naar beneden, dan van links naar rechts, enzovoort).


espresso

STAP 5

Plaats uw portafilter op een schone en vlakke ondergrond. Plaats de koffie in de filterhouder en oefen met behulp van de tamper neerwaartse druk uit. Het is niet nodig om zeer sterke druk uit te oefenen, net genoeg om de koffie gelijkmatig te verzegelen. Draai daarna de tamper voorzichtig een keer.


espresso

STAP 6

Plaats de filterhouder in de machinekop en draai hem totdat hij vastklikt. Gebruik bij voorkeur voorverwarmd keramisch espressokopje.


espresso

STAP 7

De koffie-output zou moeten beginnen met een langzame morsing en zich vervolgens ontwikkelen tot een soepele, soepele stroom. Na ongeveer 30 seconden stopt de emissie, waardoor het schuim dikker wordt en begint te "bleken" (of vergelen). Stop met doseren op het moment dat dit proces begint. Sommige mensen mixen graag de koffie om de verschillende lagen in het kopje gelijk te maken; anderen nemen graag meteen een slok van hun koffie om te genieten van de vele smaaklagen. Dit is aan jou om te beslissen. Je kunt espresso serveren met een scheutje bruisend water.

#debesteespresso #espressomaken #cremaespresso #goedespresso #italiaanseespresso #italiancoffee