Het verhaal van O'CCAFFE

Italiaanse koffiebonen O'CCAFFE

Begin jaren tachtig bracht de grote liefde voor koffie de gebroeders Vivenzio, op een idee. Waarom niet zelf de perfecte koffie branden en mixen? Dat was het begin van koffiebranderij Italvi, ten zuiden van Rome.

Op zoek naar de perfecte koffiemelange reisden de gebroeders de wereld rond, vonden inspiratie en verfijnden de receptuur tot een unieke blend.

De gebroeders Vivenzio hebben hebben hun branderij, vakmanschap en liefde voor koffietraditie doorgegeven aan de tweede generatie welke nu het familiebedrijf runnen.

Het resultaat hiervan kunt u nu in uw handen houden: een uitzonderlijke Italiaanse koffie, die we zelf graag drinken.

 

Koffiebonen

Italiaanse koffiebonen O'CCAFFE

Om de perfecte smaak te creëren zijn de samenstelling en de kwaliteit van de koffiebonen van groot belang. Zo komen onze koffiebonen uit landen die bekend staan om hun constante uitmuntende kwaliteit. Dit is de basis van de heerlijke kop koffie die u zult proeven.

 

Productie

Aroma is een vluchtig wezen. Het ontvouwt zich pas volledig als het voorzichtig behandeld wordt. Onze tientallen jaren ervaring leert dat het een enorm verschil maakt of koffiebonen drie minuten bij 500 ° C worden geroosterd, of 17-20 minuten zachtjes bij 220 ° C. Het verschil lijkt in het begin misschien niet zo groot, maar de smaak spreekt voor zich.

Door het langzame roosteren in de trommel, zonder toevoegingen zoals water en smaakstoffen, creëren we een koffie met minder bitterheid, die tot in de kern wordt geroosterd. Alvorens de koffie te verpakken laten we deze één tot drie dagen in aromasilo’s rusten.

Dit is het belangrijkste dat we door de jaren heen hebben geleerd: alleen geduld helpt om de volle kracht van de koffie te ontplooien.